Jocuri de Cazino

Jocurile de cazino ofera, in general, un avantaj predictibil pe termen lung pentru cazinou, sau „casa”, in timp ce ofera jucatorului posibilitatea la un castig mare pe termen scurt. Unele jocurile de cazino au un element de calificare, in cazul in care jucătorul ia decizii, astfel de jocuri sunt numite „random cu un element tactic”. Desi este posibil ca printr-un joc abil minimizarea avantajului casei, este extrem de rar ca un jucator sa reuseasca sa elimine complet dezavantajul sau fata de ”casa”, intr-un joc de cazino. Un astfel de set de aptitudini ar implica ani de formare, o memorie si aritmetica extraordinara, si / sau de observare vizuala sau auditiva chiar acuta.

 

cazinojocuri-ruleta

RULETA

In ruleta americana, exista doua „zerouri” (0, 00) si 36 numere non-zero (18 rosu si negru 18). Daca un jucator pariaza 1 unitate pe rosu, sansa de a castiga 1 unitate este, prin urmare, 18/38 si sansa de a pierde 1 unitate este 20/38 tinand cont de cele doua zerouri. Aici aveti si calculul facut in functie de procente si probabilitati de castig in favoarea ”casei” EV = (18/38 x 1) + (20/38 x -1) = 18/38 – 20/38 = -2/38 = -5.26%. Prin urmare, casa castiga 5.26% la fiecare 10 rotiri. Dupa 10 rotiri, cu pariuri de 1 unitate per rotatie, profitul mediu al casei va fi de 10 x 1 x 5,26% = 0,53 unitati.

Desigur, cazinoul nu poate castiga exact 53 de centi dintr-o unitate, aceasta cifra este profitul mediu pe care cazinoul l-ar face de la fiecare jucator la fiecare zece rotatii cu un pariu de o unitate per rotatie. Rotile europene si franceze de ruleta au un singur „zero” si prin urmare castigul cazinoului la fiecare zece rotatii cu o unitate per rotatie este egala cu 1/37 = 2,7%.

 

POKER

Poker-ul a devenit unul dintre cele mai populare jocuri jucate in cazinou. Este un joc de indemanare si singurul joc in care jucatorii sunt concurenti impotriva altor jucatori si nu impotriva casei. Exista mai multe variante de poker, care sunt jucate in camere speciale de poker ale cazinourilor.

In „Stud-ul” de jocuri, jucatori pot alege varianta cu 5 sau cu 7 carti si trebuie sa utilizeze aceste carti origiinitiale pentru a face cea mai ”buna mana”.

Mai jos gasiti enumerate cu scurta descriere cele mai populare sase tipuri de poker:

  • Texas Hold ‘Em

A jucat in World Series of Poker, Texas Hold ‘Em este de departe cel mai popular joc de poker din America de azi. La Texas Hold ‘Em, jucatorii primesc două „carti de buzunar” si atunci asteapta 5 carti comune care urmeaza sa fie afisate pe masa de poker.
Parierea are loc in patru etape: o data dupa ce cartile sunt impartite, unul dupa ce primele trei cărti comune sunt intoarse pe fata (denumit in continuare „flop”), o data dupa ce a patra carte comuna este intoarsa („turn”) si in cele din urma dupa ce a cincea carte comuna este intoarsa („raul”). Jucatorii trebuie sa faca cele mai bune maini cu orice combinatie de 5 carti. Citeste mai mult

  • Omaha

Omaha este un alt tip de Hold ‘Em, care poate fi jucat de 2-10 jucatori in acelasi moment. Ca si la Texas Hold ‘Em, exista patru runde de pariere, dar spre deosebire de versiunea precedenta, fiecare jucător primeste patru carti si cele cinci carti comune sunt dezvaluite imediat. Jucatorii trebuie sa faca cele mai bune maini de 5 carti de la doua carti proprii si trei comune. Citeste mai mult

  • 7-Card Stud

In 7-Card Stud, fiecare jucator primeste 7 carti, trei cu fata in jos si patru cu fata in sus. Jucatorii trebuie sa faca cea mai buna mana de 5 carti din totalul de 7.

  • 5-Card Draw

În mod normal online 5Card Draw se joacă în 5 sau 6 jucători. Forma online standard a 5 Card Draw este jucată cu un pariu small blind (SB) și un pariu big blind (BB). De obicei SB este jumătate din BB. Există site-uri care oferă 5 Card Draw cu pariuri ante. Citeste mai mult

  • High / Low Chicago

Acest joc poate fi jucat pentru cea mai mare carte sau cea mai mica. In High Chicago, jucatorul cu cea mai mare carte cu fata in jos castiga jumatate din pot. In Low Chicago, jucatorul cu cea mai mica carte cu fata în jos castiga jumatate din pot. Cealalta jumatate din pot este castigata de jucatorul cu cea mai buna mana. Daca cineva, cu toate acestea, are cea mai buna mana si cartea castigatoare (mica sau mare, in functie de versiune), acel jucator va castiga intregul pot.

  • Follow the Queen

Acesta este un joc de poker 7-carti in care ”wild card” este desemnat a fi urmatoarea carte intoarsa dupa ce regina este intoarsa. Daca nu este intoarsa regina atunci nu exista nici ”wild card” acea mana.

SLOTS

Cand vine vorba de jocuri de noroc, cu cat mai usor de inteles este un joc cu atat sunt mai mici sansele de castig. Acesta este cu siguranta si cazul slot masinilor. Redarea lor este la fel de usoara ca apasarea unui buton. Cu toate acestea, facand diferenta intre partea destul de grea de a castiga si rapiditatea pariului nu exista nici o modalitate mai rapida de a pierde bani într-un cazinou.

Toate acestea fiind spuse, va multumim pentru atentia acordata, pentru feedbackul lasat, si nu uitati, jocurile de noroc pot crea dependenta. Jucati responsabil.

 

Alte jocuri de cazino

Baccarat

Bingo

Blackjack

Zaruri (Craps)

Keno

Video Poker

Jackpot Progresiv