Bingo

Cazino Ghid BingoBingo, este un joc de noroc, jucat cu diferite numere extrase la intamplare care trebuie sa se potriveasca numerelor imprimate pe cartoanele de joc cumparate.Numerele pot fi imprimate pe hartie, pe cartoane sau chiar electronic. Jocul se inchieie atunci cand o persoana completeaza o anumita serie de numere de tipul „linie” sau „bingo”. Castigatorul este nevoit ca la completarea tuturor numerelor inscriptionate pe talonul de joc sa strige „Bingo!” lucru care avertizează ceilalti jucatori ca a fost desemnat un castigator iar runda de joc a fost inchieiata. Talonul este verificat pentru validare dupa care incepe o noua runda . In această versiune de bingo, jucătorii concurează unul impotriva celuilalt pentru premiu sau jackpot.

Metode alternative de joc incerca sa creasca participarea prin crearea de emotii. De la inventarea jocului in 1929, bingo a evoluat in mai multe variante in baza legilor si jurisdictiei si reglementarea modului în care jocul este jucat. Unele jocuri necesita doar acoperirea unei linii de numere din cele 5 linii in timp ce pentru complectarea intregului carton de joc se acorda jackpot-ul.

Cele mai comune carduri Bingo sunt cartoane din hartie de unica folosinta care contin 25 de patrate predispuse pe cinci coloane a cate cinci randuri, fiecare patrat continand un numar.

Un joc tipic de Bingo utilizează numere de la 1 la 75. Cele cinci coloane ale cardului sunt etichetate cu „B”, „I”, „N”, „G” și „O” de la stanga la dreapta. Spatiul central este, de obicei, marcate cu „Free” sau „Free Space”, si este considerat ca si completat automat. Variantele de numere tiparite pe cartoanele de joc sunt in mod normal tiparite, pe coloana „B” cu cifre de la 1 la 15, coloana „I” cu numere de la 16 la 30, „N” de la 31 la 45, „G” de la 46 la 60 iar coloana „O” cu numere de la 61 la 75.

Numarul cardurilor posibile cu aceste caracteristici este P(15,5) × P(15,5) × P(15,5) × P(15,5) × P(15,4) = 552,446,474,061,128,648,601,600,000 aproximativ 5.52 x 1026.

In U-Pick’Em bingo si alte variante de bingo, jucatorii primesc trei carduri a cate 25 de numere care conțin toate cele 75 de numere care pot fi extrase.

Un jucator castiga prin completarea unui rand, coloana, sau diagonala.

Numerele care sunt extrase intr-un joc de bingo sunt extrase aleatoriu printr-o varietate de metode. Toate metodele genereaza, in esenta, un sir aleatoriu de numere care se potrivesc numerelor de pe cartoanele jucatorilor.

Jocurile simple au adesea mai multe bingo, de exemplu, jucătorii joaca initial pentru o singura linie, dupa aceea, jocul continua pana cand un carton cu numere va fi completat, strigandu-se Bingo.

Jucatorii, joaca de multe ori mai multe carduri simultan pentru fiecare joc, 30 nefiind este un numar neobisnuit. Din cauza numarului mare de carduri jucate de fiecare jucator, in cele mai multe sali jucatorii stau la mese unde isi fixeaza cartoanele cu scoci.

Bingo este adesea folosit ca un instrument de instruire in scolile americane si in predarea limbii engleze ca limba straină in multe tari. De obicei, numerele sunt inlocuite cu cuvinte pentru cititorii incepatori, imagini, sau probleme de matematica nerezolvate.

O metoda mai moderna de joc, bingo online, bate multe sali traditionale in ceea ce priveste popularitatea si prezenta. Marea Britanie, in special, are o scena puternica in ceea ce priveste bingo-ul online, si a fost estimat ca peste trei milioane de oameni joaca din confortul propriei case.

Exista multe motive pentru care acest lucru se dovedeste a fi atat de popular, nu in ultimul rand pentru ca internetul faciliteaza foarte mult dand posibilitatea de a juca zi sau noapte.

Cu atat de multe jocuri on-line ca in prezent nu a existat nici o data o asa mare varietate. De la jocuri mari la mici, exista cate unul care cu siguranta satisface pe toata lumea. Cu taxe foarte mici de intrare pozitioneaza internetul ca mediu principal pentru jocurile de Bingo in viitorul apropiat.

Toate acestea fiind spuse va dorim un joc cat mai bun.


Citeste mai mult

Bingo Reguli 

Bingo Strategii

Bingo Variatii