Blackjack Spaniol – Recenzie

Blackjack Spaniol a fost introdus în cazinourile din Nevada in jurul anului l995 de catre un angajat de nivelul mediu din conducere care erea în căutarea unei noi jersiuni de blackjack care sa condimenteze participarea si sa aduca mai multa distractie. A fost creat dupa o variatie traditional de 21 folosind un pachet de carti Spaniol unde nu se regasesc zecarii. Veti regasii Juvetii, Damele, Regii dar fara Zecarii.

Nu este inca cunoscut cât de legata este aceasta versiune de variant secolului 21 a jocului, dar Blackjackul Spaniol a fost popular pentru cel puțin ultimi 400 de ani.

Regulile de joc și castigurile devin in acest fel mai mici in avantajul jucatorului, astfel avantajul casei devine 0,8 la suta pentru cei care joacă o strategie corecta.

Super Bonus

Regula cea mai distinctive a variantei spaniole de blackjack o reprezinta asa numitul Super Bpnus. Oricand un jucator acumuleaza un 21 din 7-7-7 impotriva unui 7 al dealer-ului, un bonus consistent vine castigat de jucator. In cazul in care jucatorul a pariat 25 € sau mai puțin, acesta va primi un bonus de 1.000 €. Daca a pariat 25 € sau mai mult, atunci va primi un bonus de 5.000 €.

Atunci cand prindeti un 6-7-8 sau 7-7-7, castigul este in raport de 3 la 2. Prin urmare, dacă pariați 10 €, in acest caz veti castiga 15 €. În cazul în care 6-7-8 sau 7-7-7 sunt formate din cărți de aceeași culoare (inima, romb, trefla), atunci jucătorul castiga in raport de 2 la 1. În cazul în care 6-7-8 sau 7-7-7 sunt formate numai din carti de pica, castigul este in raport de 3 la 1.

In cazul in care si jucatorul si dealer-ul au ajuns la un 21, jucatorul intotdeauna este castigator. Acesta este un avantaj major pentru jucatorii, deși veți vedea pe parcurs că diferitele avantaje în această variantă joc sunt negate de dezavantajul reprezentat de pachetul spaniol.

Cererea unei noi carti, a sta, și normele de divizare sunt identice ca la blackjack-ul clasic. In cazul unei divizari a doi As-ari jucatori pot cere atat de multe carti cat doresc sau necesita. Cand dubleaza jucatorii pot primi o a doua carte sau chiar carti aditionale.

Asigurarea

Asigurare plateste in raport de 2 la 1 și vine oferita si de variant spaniola. Ca și în cele mai multe forme de douăzeci și unu asigurarea este cel mai neindicat pariu. La Blackjack-ul Spaniol, avantajul casei atunci cand faceti o asigurare creste de pana la 24,7%.

Regulile Dealer-ui

Dealerul primește o carte Hold, la fel ca la blackjack-ul clasic. În cele mai multe cazinouri, necesita sa ceara carte in cazul in care are un 16, sis a stea in cazul unui 17.

Reguli de Renuntare

Normele de renuntare tarzie sunt folosite cel mai des. Aceasta înseamnă că jucătorul poate renunta înainte de a cere o carte sau de a sta, în cazul în care dealerul nu prinde un blackjack, dup ace a intors a doua carte. Atunci cand un jucator renunta, pierde jumatate din pariul facut si pierde si sansa la castigarea pot-ului, acest lucru in general fiind facut atunci cand jucatorul crede ca are sanse mai mici de 50% de a castiga runda. Un jucător de asemenea, poate renunta si dupa ce a dublat. În acest caz, pariul original este pierdut, dar partea dublata vine returnata jucatorului.

Egaleaza Dealer-ul

Unele cazinouri oferă un alt tip de pariu în acest joc si anume, Egaleaza Dealer-ul. În conformitate cu aceste norme, jucătorii sunt plătiti atunci când una dintre cărțile lor se potrivește cu cartea afisata a dealer-ului. Acest plateste la 4 la 1, atunci când cartea dumneavoastra este de același rang ca și cartea dealer-ului intr-un joc cu sase pachete de joc, și 9-1, dacă rangul și culoarea sunt aceleași. La un joc cu opt pachete de joc, castigul este de 4-1 atunci când rang-ul este același și 12 la 1 în cazul în care rang-ul si culoarea sunt perfect potrivite.

Ca jucatori ar trebui intotdeauna sa ne amintim ca un pariu secundar are intotdeauna un avantaj mai mare pentru casa.

Avantajul Casei

Cititorii ar putea gandi ca regulile blackjack-ului spaniel sunt oarecum in favoarea jucatorului, dar avantajul nu este atat de mare datorita eliminarii din joc a zecarilor. Acest lucru ridica avantajul casei de pana la 2% doarece sansele de a face un 21 sunt mult mai. Chiar și cu acest dezavantaj, 21 spaniol are cote de plata oarecum mai ridicate decat blackjack-ul classic.

Pentru mai multe variante de Blackjack continuati sa verificati pagina site-ului nostru.