Poker

casino-ghid-pokerAdevarul este ca pokerul creaza oarecum dependenta si o data ajuns sa iti placa este destul de greu de gasit un leac. Daca acest lucru este adevarat si bazandune pe numarul de ani in care am jucat si satisfacut jucand poker, am ajuns sa cred acest lucru, deci merita pentru timpul dedicat sa inveti sa joci bine acest joc.

Veti afla in curand ca exista mai multe variante diferite de poker, dar singurul lucru care il au in comun este ca va trebui să utilizati cele mai bune cinci carti ale dumneavoastra pentru a va crea „mana” castigatoare. Toate variantele de poker folosesc un pachet de cincizeci si doua de carti incepand cu doi, numit de obicei un doiar, si continuand cu numere pana la zece, dupa care  in ordine vine Juvete, Regina, Regele si As. Exista patru culori diferite: Pica, Inima, Romb si Trefla. Deci, patru diferite culori a cate treisprezece diferite valori fac cele cincizeci si doua de carti intr-un pachet.

Obiectivul pokerului

Obiectul poker-ului este foarte simplu, si acela de a castiga banii din centrul mesei care reprezinta totalitatea sumelor pariate de participantii la joc. Jucatorii fac pariuri pe increderea ca au cea mai buna „mana” sau mizand pe faptul ca reusesc sa ajunga la cea mai buna „mana” pana la sfarsitul jocului. Exista si o expresie de poker vechie care spune ca un pariu salvat este un pariu castigat. Acest lucru subliniaza faptul ca trebuie sa fiti destul de intelepti si sa nu continuati pariurile incepute de altii daca nu sunteti sigur ca aveti sanse de castig.

Unde a inceput

Unii oameni cred ca originile poker ajung inapoi cu sute de ani, in Persia,unde se juca un joc asemanator poker-ului. In timp ce acest lucru poate fi adevarat, un autor Londonez Des Wilson’s Ghosts  care este fascinat de geneza poker-ului pe care la asociat de la Vestul Salbatic American la barcile Mississippi-ului la  jucatorii stradali ai Texas-ului pana la modernul Las Vegas. De un lucru nu exista nici o indoiala si anume ca pokerul a devenit un fenomen internațional. World Series of Poker, care este considerata de foarte multi ca fiind Sfantul Graal al jocului, atrage jucători din toata lumea. Vestul Salbatic American a fost transformat global, iar poker-ul este peste tot.

Este poker-ul noroc sau indemanare

Multe persoane care nu sunt familiarizate cu poker-ul si sunt, in general, anti jocuri de noroc si asociaza poker-ul cu alte jocuri de noroc, cred ca succesul la acest joc tine strict de noroc. Pe de alta parte exista jucatori care stiu ca putin noroc asociat cu o tactica buna de joc si invatatura sunt foarte de mare ajutor in a aduce castiguri.

Cel mai bun mod de a dovedi aceasta afirmatie este de a compara poker-ul, un joc de indemanare si alte jocuri de cazino, care acorda un avantaj casei. Chiar intr-un joc de cazino, care nu poate fi batut in timp, cunostintele unui jucator despre joc acumulate cu disciplina de a controla emotiile pot ajuta jucatorul sa castige sau cel putin sa isi diminueze pierderile.

Principala diferenta in rolul pe care norocul il joacă intre poker si jocurile de cazino este numarul de incercari. In poker, in timp ce un jucator experimentat poate pierde pe termen scurt dar este de asteptat sa castige in timp. In jocurile de cazino, in timp ce se poate castiga cu usurinta pe termen scurt, in timp, avantajul casei si procentul pot impinge jucatorul in jos iar in cele din urma va pierde.

Dacă sunteti cu totul nou în poker, atunci exista o multime de invatat.

Va recomandam pentru inceput sa profitati de oportunitatea de a deschide un cont de poker online si incepe sa jucati imediat ce va simtiti confortabil. Există multe site-uri unde puteti incerca poker-ul online. Puteti consulta si lista noastra de cazinouri online. Daca pentru inceput va faceti griji in privinta banilor, aveti posibilitatea de a incepe la o masa de poker cu bani virtuali si de a trece la mesele cu bani reali doar in momentul in care va simtiti pregatiti.

Jucatorul profesionist de poker Mike Sexton spunea ca „poate dura un moment sa invatati,dar poate dura o viata sa stapaniti”. Sunt de acord, dar nu impartasesc gandirea domnului Sexton pe această tema pentru a va incuraja in a progresa si experimenta lumea poker-ului care demonstreaza a fi foarte bogata si cu recompense pe masura. Analogia care imi place este ca jocul este ca o ceapă – in timp ce treceti de un prag de cunostinte ajungeti la un alt nivel si un alt nivel. Odata ce ati inceput calatoria nu va veti mai opri din invatat.


Citeste mai mult

Poker Strategii

Poker Variatii