Variatii Poker

casino-ghid-poker-variatiiIn ziua de astăzi, atunci când cineva întreabă dacă jucati poker, se refera în general la Texas Hold ‘Em – un joc care a devenit din ce în ce mai popular in ultimii zece ani datorita World Series of Poker și filmelor ca „Rounders”.

Dar există mai multe versiuni și variante de poker, principalele tipuri fiind stud, draw si community card. La anumite mese de poker, dealerul ofera adesea posibilitatea de a alege tipul de joc preferat.

Mai jos enumeram cativa termini care trebuie stiuti inainte de a incepe jocul de poker.

Ante – pariul minim pe care trebuie sa il faceti pentru a intra in joc;

Blinds – bani (în general sub formă de jetoane) puse pe masă înainte de a se imparti cartile; există de obicei două tipuri de pariuri blind (numit „mici” și „mari”).

Call – atunci când un nou pariu a fost plasat, un call indică dorința unui jucator de a paria suma ceruta de precedentul jucator;

Check – daca nu a fost facut un nou pariu iar jucatorul nu doreste sa ceara atunci el doar verifica fara a paria;

Rise – jucătorul dorește să crească pariul mesei.

Mai jos sunt cateva dintre cele mai populare versiuni de poker care se pot întâlni online sau la cazinourile reale.

La jocurile Stud, jucătorii primesc o serie de cărți de (de obicei 5 sau 7), și trebuie să utilizeze aceste carti originale pentru a face cea mai buna mana.

La jocurile draw jucătorii pot decide să schimbe cartile lor (în general până la 3), in efort de a-si îmbunătăti mâna.

La locurile community card, jucătorii primesc carti cu fața în jos (cărți care sunt în mod unic ale lor), apoi joaca cărțile comune pentru a face cea mai bună mână. Ceea ce le face cărți comune” este faptul ca ceilalți jucători de la masă, de asemenea, pot utiliza aceste carti comune.

Texas Hold ‘em

A jucat în World Series of Poker, Texas Hold ‘Em este cel mai popular joc de poker din America de azi. La Texas Hold ‘Em, jucatorii incep cu două cărți si apoi asteapta 5 cărți comune care urmează să fie dezvăluite.

Pariurile au loc in patru runde: o dată după ce cărțile sunt impartite, o dată după ce primele trei cărți comune sunt revelate (denumit flop), o dată după ce a patra carte comună este revelat (turn) și în cele din urmă după ce a cincea carte comună este intoarsa pe fata (the river). Jucătorii trebuie să facă cele mai bune mâini cu orice combinație de 5 cărți (cărțile proprii pluscartile comune). Citeste mai mult

Omaha

Omaha este un alt tip de Hold’Em, care poate fi jucat de 2-10 jucători in acelasi moment. Ca și Texas Hold’Em, există patru runde de pariere, dar spre deosebire de aceasta versiunea, fiecare jucător primește patru cărți iar cele cinci carti comune sunt revelate imediat. Jucătorii trebuie să facă cele mai bune mâini de 5 cărți de la doua dintre cărțile proprii și trei comune. Citeste mai mult

7-Card Stud

In 7-Card Stud, fiecare jucător primește 7 carti, trei cu fata în jos și patru cu fata în sus. Jucătorii trebuie să facă cea mai bună mână de 5 cărți din cele 7 primite.

5-Card Draw

Fiecare jucător primește 5 cărți, dar fiecare jucator are posibilitatea de a schimba pana la un maxim de 3 carti. Citeste mai mult

High / Low Chicago

Acest joc stud poate fi jucat pentru cea mai mare mana sau cea mai mica. În High Chicago, jucatorul cu cea mai mare carte de pica cu fața în jos câștigă jumătate din pot. În Low Chicago, jucătorul cu cea mai mica carte de pica cu fața în jos câștigă jumătate din pot.

Cealalta jumătate din pot este câștigat de jucătorul cu cea mai bună mână. Dacă cineva, cu toate acestea, are cea mai bună mână și pica câștigătoare (mică sau mare, în funcție de versiune), va câștiga întregul pot.

Follow the Queen

Acesta este un joc de tip stud 7-card în care wild card este desemnata a fi următoarea carte expusă după ce o regină este revelata. Dacă nici o regina nu va fi revelata atunci nu exista wild card.

Continuati sa urmariti postarile noastre deoarece vom reveni cu mai multe detalii despre aceste variatii ale jocului de poker.