Five card draw Poker

shutterstock_2449305 - POKER copyFive Card Draw este unul dintre cele mai de bază forme de poker, și este acel fel de poker pe care il puteti vedea in filme si la TV.

Deoarece jocul a fost si este cunoscut de o perioadă lungă de timp, și a fost jucat în nenumărate jocuri de acasă sau in camere de poker din intreaga natiune, există câteva diferite variații ale regulilor tradiționale. Mai jos veți găsi toate cele mai frecvent utilizate regulile pentru a juca Five Card Draw.

Jocul este simplu: faceti cea mai buna mana de poker posibila din cinci carti, si pariati in consecinta. Jucătorul cu cea mai bună mână, după a doua rundă de pariuri castiga intregul pot.

Blinde-urile si ante-urile

Există două moduri principale de a juca 5-Card Draw:

  • ante
  • blinds

Metoda ante, este modul original in care jocul a fost jucat, și este cel mai frecvent utilizata în sistemul jocurilor de acasă din întreaga lume. În această versiune fiecare jucător trebuie să plătească un anteu predeterminată înainte de a fi impartita orice carte.

În al doilea sistem, jocul functioneaza ca un blinde sistem, similar cu variant Texas Hold’em. Într-un joc blind, doar cei doi jucători din stânga dealer-ului trebuie să plătească bani înainte sa fie impartite cartile.

Jucătorul în stânga dealerului plătește blind-ul mic, în timp ce jucătorul din stânga  blind-ului mic, plătește blind-ul mare.

Deși sumele blind pot fi fixate la orice sumă doriți, blind-ul mic este de obicei jumătate din blind-ul mare, blind-ul mare fiind de aproximativ 1/100 din totalul buy-in.

 

Pariurile

După ce toți jucătorii au ante-uri (sau blind-urile au fost plătite), dealerul imparte fiecarui jucător (începând cu stânga lui) cinci cărți cu fața în jos.

Dupa ce toti jucatorii primesc cele cinci cărți ale lor, prima rundă de pariuri incepe. Dacă joci cu blind-uri, pariurile vor începe cu jucătorul din stânga blind-ului mare (la fel ca la Hold’em), în timp ce în cazul în care jucați cu ante, parierea trebuie să înceapă cu jucatorul din stanga dealer-ului.

Într-un joc ante de acest fel, primul jucător care trebuie sa actioneze ii este permis sa verifice (ceea ce înseamnă că nu este obligat să parieze, și poate alege să rămână în joc acea mâna, gratuit).

 

Schimbatul cartilor

Când runda de pariere se încheie jocul continua cu jucătorul cel mai apropiat de stanga dealer-ului. Presupunând ca acest jucător nu a aruncat deja cartile proprii, ei au posibilitatea de a schimba orice sumă de cărți din cele cinci proprii.

Un jucator poate fi servit, ceea ce înseamnă că păstreze toate cele cinci cărți, sau pot arunca oriceta dintre cele 5 cărți, fiind inlocuite de acelasi numar de carti din partea de sus al pachetului.

În unele jocuri de casa și si anumite reguli, un jucător poate schimba pana  la un maxim de trei cărți. Această regulă este de obicei folosit numai în jocurile de casa la care participa de obicei jucatori amatori.

 

A doua runda de pariuri și showdown

După ce toți jucătorii au schimbat cartile in functie de strategie, fiecare jucător trebuie să evalueze propria mâna de carti și se trece la a doua (și ultima) rundă de pariuri. După ce această rundă de pariere este completă, este timpul pentru intoarcerea cartilor pe fata (presupunând că mai mult de un jucător este inca in joc).

La fel ca aproape orice altă formă de poker, jucătorul cu cele mai bune 5 carti de poker  câștigă intregul pot.

După ce cartile au fost intoarse pe fata, dealer-ul colectează toate cărțile, si paseaza rolul de dealer jucatorului din stanga lui.

Multumim pentru atentia acordata si va dorim un joc cat mai placut.