Omaha HoldEm Poker

Omaha HoldEm PokerOmaha HoldEm poker este foarte asemenator cu Texas HoldEm, si se joaca deasemenea cu un pachet de 52 de carti.

Cele mai multe jocuri Omaha Hold’Em Poker încep cu doi jucători din stânga dealer-ului care pariaza o suma predeterminată de bani înainte ca orice carte sa fie impartita, asigurându-se că există ceva pentru care sa juace pe fiecare mână. Aceasta se numește postarea blind-urilor. Cel mai adesea, primul blind, jucatorul din stanga dealer-ului, care pariaza jumătate din pariul minim, iar al doilea blind care este pariul minim complet.

Fiecare jucător primește patru cărți cu fața în jos, spre deosebire de cele două cărți de la varianta Texas Hold’em, urmate de cele cinci carti comune.

A doua diferență vizibilă fata de Texas Hold’em este faptul că jucătorii trebuie să aleagă două din cele patru cărți proprii utilizandu-le pentru a face cea mai bună mână posibilă.

În Texas Hold’em, puteți utiliza orice combinație de două cărți proprii, sau puteti utiliza patru cărți din cele cinci comune și una proprie.

Omaha este un pic mai complicată. Trebuie să utilizați 2 din cărțile proprii atunci când formati cea mai bună mână.

Tipuri de pariuri

  • Pot Limitat – În această variantă populară, suma maximă care poate fi pariata este suma totală a chips-urilor din pot. Acest lucru face initial jocul mai ieftin, dar poate deveni destul de riscant și costisitor, până la sfârșit.
  • Limita fixa – În această versiune, pot-ul poate fi ridicată doar de un maxim de patru ori și pariul sau plusare trebuie să fie egală blind-urilor. In aceasta variant nu veti intalni foarte multi jucatori care sa nu mearga mai departe deoarece nu este deloc costisitor sa ramaneti in joc.
  • Fara limita – În această versiune agresiva, jucătorii pot paria sau ridica atat de mult cat doresc și în orice moment în timpul pariurilor.

Variante ale jocului

  • Omaha Hi – Așa cum sună, în această versiune, cea mai mare mână formata din cinci cărți castiga intregul pot.
  • Fixed Limit – În această versiune, un pot poate fi ridicată doar de un maxim de patru ori, și un pariu sau o plusare trebuie să fie egală cu mărimea blind-urilor. Dupa cum spuneam si mai sus in aceasta versiune nu veti intalni prea multi jucatori care sa arunce cartile sis a nu mearga mai departe deoarece pentru a merge mai departe nu trebuie sa platiti sume prea mari.
  • Omaha Hi / Low – Este o variație comună, iar potul este împărțit între cea mai mare și cea mai mică mana a rundei. Un exemplu de o mână mică este una care nu ar valora absolute nimic in oricare alta variant a jocului de poker. De exemplu, dacă dețin un 7 de inimă și un 6 de romb și le combini cu 4, 3, 2 din cartile comune indifferent de culoarea acestora, ai avea o foarte puternica mână mică. În Omaha Hi / Low, cea mai bună mână posibilă este aceea în care același jucător detine atât cea mai mica cat și cea mai mare mana simultan, castigand astfel întregul pot.

Speram sa va fi fost de ajutor cu informatiile mai sus furnizate, si va dorim un joc cat mai placut.