Texas Holdem Poker

texas-hold-em shutterstock_233379205-PNGTexas Hold’em este probabil, cea mai cunoscuta și mai populară formă de poker din ziua de astazi.

Ca și în cele mai multe forme ale poker-ului, la Texas Hold’em se foloseste un pachet standard de 52 de cărți, care este amestecat înainte de fiecare runda de joc.

Fiecare jucător începe cu două cărți proprii, dupa care exista trei runde in care dealerul afiseaza cărțile comune. Acestea sunt împărțite cu fața în sus, pentru a fi utilizate de fiecare jucător, cu pariuri după fiecare rundă.

Cea mai bună mana de 5 cărți, folosind orice combinație dintre cele cinci cărți comune și cele două carti proprii castiga runda.

Texas Hold ‘em este, probabil, cel mai cunoscut și mai populară formă de poker astăzi.

Ca și în cele mai multe forme de poker, Texas Hold’em foloseste un pachet standard de 52 de cărți, care este amestecat înainte de fiecare mână.

Fiecare jucător începe cu două cărți hole. Există trei runde de cărți comune. Acestea sunt împărțite cu fața în sus, pentru fiecare jucător de a utiliza, cu pariuri după fiecare rundă.

Cea mai bună mână de 5 cărți folosind orice combinație dintre cele cinci cărți comune și două Hole Cards câștigă.

Fiecare runda nouă începe cu un blind mic, un blind mare și o rundă de pariuri. Regulile de pariere variază în funcție de tipul jocului si anume pot limitat sau nelimitat.

După ce prima rundă de pariere este completă, dealer-ul intoarce cu fata in sus cele trei carti commune, dupa care urmeaza o rundă de pariere intre jucatori.

Dealer-ul apoi intoarce a patra carte cu fata in sus, urmata de o noua runda de pariuri intre jucatorii de la masa, acelasi lucru intamplandu-se si cu a cincea carte intoarsa si urmata de runda de pariuri.

Dupa revelarea tuturor celor cinci carti si rundele de pariuri intre jucatori software-ul desemneaza castigatorul intregului pot, dupa care incepe o noua runda de joc.

Toate jocurile Hold’em includ un small blind su un big blind. Aceste pariuri sunt considerate live, și fiecare jucător la masa trebuie să mearga la big blind, sa ceara peste, sau sa arunce cartile. Randul merge in sensul acelor de ceasornic în jurul mesei, oferind fiecarui jucător oportunitatea de a fi, small blind, sau big blind.

În Hold ‘em limitat, fiecare rundă de pariere are un pariu fix. La mese de 5$/10$, small blind-ul este de 2,50$, iar big blind-ul este de 5$, și primele două runde de pariere sunt în crestere de 5$. Ultimele două runde de pariere sunt în crestere de 10$.

În jocurile cu pot limitat, un jucător poate paria orice sumă de la pariul minim pana la limita potului. Într-un joc pot-limitat de 5$/10$, blind-ul mic este de 5$, iar blind-ul mare este de 10$. Primul jucător poate deschide cu big blind (în acest caz, 10 $), sau creste pana la orice sumă fara a depasi valoarea limita a potului.

În Texas Hold’em No Limit, un jucător poate paria orice sumă de la pariul minim pana la un pariu maxim pe care si-l poate permite fara o anumita limita. Ca și la pot limitat, un 5$/10$ nelimitat înseamnă blind-uri de 5$ și 10$.

La turneele Hold ‘em, blind-urile vor crește după anumite intervale de timp, si în timp ce Texas Hold ‘em, în general, nu are ante-uri, în turnee, rundele ulterioare vor include ante-uri bazate pe limitele de pariere.

Aveti posibilitatea de a incerca Texas Hold’em poker chiar pe pagina noastra.