Reguli pentru Ruleta

casino-ghid-ruleta-reguliNumele de ruletă (roulette) provine din limba franceză însemnând  „roată micuţă”. În cadrul jocului de ruletă jucătorii pot paria pe apariţia unui număr, a unei culori sau a unei proprietăţi a numărului (par, impar sau cuprins într-un anumit interval). Jucătorii pot efectua pariuri multiple. Roata de ruletă cuprinde 37 de numere (de la 0 la 36) în cazul ruletei europene despre care vom vorbi în acest articol şi 38 de numere (de la 0 la 36 şi dublu zero) pentru ruleta americană.

Este foarte ușor să joci ruletă și nu sunt multe reguli care trebuie înțelese pentru a putea juca. Odată ce ați înțeles modul de bază în care se joacă, v-ar putea interesa să aflați mai multe despre regulile și pariurile speciale. De vreme ce șansele la jocul de ruletă sunt întotdeauna în favoarea casei, ar trebui să utilizați versiunile gratuite cât de mult puteți pentru a vă asigura că știți ce faceți înainte de a intra în joc cu bani adevărați.

Scopul de bază al ruletei este să ghiciţi pe ce număr se va opri bila după fiecare oprire a roţii. Pe scurt, dacă jucătorul alege corect, el câştigă. În sens general, ruleta este un joc de noroc. Diferiţi jucători au propriile lor sisteme de a alege numerele, unii urmăresc jocul pentru a vedea dacă anumite numere ies mai mult decât altele, numindu-le numere fierbinţi, în timp ce alţii privesc jocul din perspectiva inversă: ce numere nu au apărut o vreme, pariind apoi pe ele. Pariul se poate face de asemenea pe mai mult de un număr într-o tură; totuşi, cu acest sistem câştigurile sunt mai mici. Există anumite sisteme specifice şi diferite sisteme de administrare a banilor pe care le folosesc unii jucători.

Regulile jocului

Jocul de ruletă are la bază o roată cu numere, cuprinse între 0 și 36, și o bilă de metal. Într-un cazinou tradițional, jucătorii vor sta de obicei în jurul mesei de ruletă și își vor plasa pariurile până ce crupierul începe să încetinească roata, urmând ca bila să cadă astfel într-un buzunar. Odată ce bila a căzut pe un număr, toată lumea poate vedea cine a câștigat. În cazinourile online, lucrurile funcționează mai automat, însă dispunerea și senzațiile trăite sunt aceleași. Vă puneți pariul și apoi apăsați butonul care va opri roata și vă va anunța dacă ați câștigat sau nu.

Un joc începe când toţi jucătorii şi-au plasat pariurile prin aşezarea chip-urilor pe numerele afişate. Crupierul aruncă bila în sensul opus de învârtire a roţii.

Un jucător poate plasa un pariu până în momentul când bila cade în roată; în acest moment crupierul declară închisă parierea (“No More Bets”).Bila se va opri la un număr de pe roată, un marker fiind plasat pe numărul câştigător, apoi se plătesc câştigurile.

De vreme ce singurul element al priceperii în jocul de ruletă este constituit de ştiinţa de a paria, este esenţial să cunoaşteţi ce pariuri sunt disponibile.

Există două tipuri principale de ruletă numite versiunea europeană și cea americană. Singura diferență dintre ele este că roata ruletei americane are un număr în plus, zeroul dublu (00). Acest lucru face ca ruleta americană să fie și mai dificil de învins și, prin urmare, multe strategii de ruletă vă vor spune să alegeți ruleta europeană. Puteți găsi

de asemenea ruleta franceză și versiuni progresive speciale în cazinourile online. Ruleta franceză este similară celei europene, având însă o dispunere ușor diferită a mesei.

Pariuri interioare

„Straight bet” (pariul direct)este pariul făcut pe un număr individual. Numerele roţii sunt dipsuse în trei coloane în centrul tabelei de pariere, astfel că pentru a paria pe un număr trebuie să plasaţi un chip deasupra lui.

„Split bet”(pariul divizat)este pariul făcut pe două numere adiacente.Pentru a plasa pariul, puneţi chip-ul pe linia ce separă cele două numere.

„Street bet” (pariul triplu)–este pariul făcut pe trei numere care sunt aşezate într-o linie orizontală în centrul tabelei. Se face prin aşezarea chip-ului la începutul rândului.

„Corner bet” (pariul de colţ)– presupune parierea pe toate cele patru numere adiacente de pe tabelă; pentru aceasta, chip-ul se aşează în mijlocul celor 4 numere.

„Six-line bet”(pariul de linie)- se face pe două rânduri de numere adiacente, un rând de numere fiind cunsocut şi sub numele de “street”.

Pariuri exterioare

„Even money bet” –se foloseşte dacă doriţi să vă plasaţi banii pe jumătate dintre fante (numere). De exemplu puteţi alege să pariaţi pe toate numerele pare, pe toate numerele roşii, etc.

„Group bet” – se alege dacă doriţi să pariaţi pe primul, pe al doilea sau pe al treilea grup(duzină) de numere.

„Column bet” – se alege atunci când doriţi să pariaţi pe una dintre cele trei coloane de numere din centrul tabelei.

Regulile jocului de ruletă sunt în mare aceleași în fiecare cazinou, însă uneori puteți găsi jocuri de ruletă cu reguli speciale, care le fac mai atrăgătoare pentru jucători. Regula „surrender” îi permite jucătorului să-și primească înapoi jumătate de pariu dacă bila cade pe numărul zero sau dublu zero. Acest lucru se aplică la pariurile pe sume de bani egale. O altă regulă importantă este regula „en prison”. Funcționează la fel ca „surrender”, prin aceea că se aplică atunci când bila aterizează pe zero.

Atunci când rezultatul este zero, această regulă vă permite să economisiți banii pariați pentru runda următoare. Atunci când jucați ruletă progresivă, ar trebui să vă asigurați că puneți pariurile corecte pentru a putea câștiga premiul.