Strategii Ruleta

casino-ghid-ruleta-strategiiSe poate învinge cazinoul jucând la ruletă? Această întrebare a existat încă de când oamenii au început să joace acest joc popular şi este motivul pentru care jucătorii au inventat diverse strategii şi trucuri pentru a câştiga la ruletă şi a avea un avantaj în faţa cazinoului.

Ruleta a fost şi va rămâne întotdeauna un joc bazat pe noroc şi nu contează ce faceţi, nu veţi reuşi să învingeţi sistemul. Dar există metode, care, dacă sunt folosite bine, pot creşte considerabil şansele dumneavoastră de câştig la ruletă.

Părerile cu privire la utilizarea strategiilor de joc la ruletă diferă. Există jucători care urmează regula de a urmări cu ce rezultate se învârte roata pentru un total de 40 de învârtiri, iar apoi joacă pe aceleaşi numere care au câştigat; alţii se bazează pe noroc şi pe intuiţie. În plus, există un număr mare de jucători cărora le plac mai multe sisteme diferite de joc la ruletă şi joacă folosind aceste sisteme.

Un sistem destul de simplu pentru a câștiga la ruletă a fost propus de Alexander Makarov, un cunoscut programator. El a folosit o metodă matematică pentru a face bani la ruletă.

Este o metodă simplă, dar agresivă. Pariul se face intotdeauna pe unul si acelasi numar, pariatul pe un număr având la ruletă o cotă de 35:1.

Cum se joacă? Pariul este repetat cu fiecare pierdere. Dimensiunea pariului ramane constanta, de exemplu, 1 euro. Adică pariem mereu 1 euro. Cercetarea statistica releva ca unele numere sunt mai des extrase, iar altele aproape deloc. Se va miza de exemplu 1 jeton pe “zero” pe durata a 35 de runde. Adică, 1 euro pe numărul zero, încontinuu până iese. Dacă a iesit în runda a 24-a, de exemplu, atunci profitul este de 35 de euro – 24 de euro (24 de runde jucate).

În cazul în care nu a fost extras în cele 35 de runde, atunci se mizeaza 2 jetoane (2 euro) tot pe “zero” timp de inca 35 de runde. Daca dupa 70 de runde numarul “zero” nu a fost extras se mizeaza 4 jetoane si asa mai departe pana cand se extrage “zero”. Pentru a folosi strategia Biarritz este nevoie de un buget destul de consistent, iar sansele sunt egale atat pentru pierdere cat si pentru castig. Totuși, rareori se poate întâmpla ca un număr să nu iasă timp de zeci de runde. De asemenea, se poate face puțină muncă de teren înainte, în sensul că se pot reține numerele care ies mai des (eventual se pot însemna pe o hârtie dacă jucăm online).

Este o strategie cu enorm de multe șanse de câștig, dar foarte rar jucata, deoarece puțini jucători de ruletă sunt disciplinați și se țin de schemă. În plus, unii se pierd cu firea după 10-15 runde. Astfel, pentru a aplica acest tip de pariu la ruletă, e nevoie de o disciplină bine pusă la punct.

Strategie de Pariu la Ruletă

Primul pas într-o strategie de pariuri la ruletă de succes este de a înţelege corect fiecare posibilitate de pariu la ruletă. Mulţi oameni rămâni blocaţi la Par sau Impar şi Roşu sau Negru, care îi împiedică să câştige sume uriaşe; prin urmare, există mai multe tipuri de pariu la ruletă:

 • Pariuri Exterioare

Aceste pariuri sunt plasate în partea exterioară a mesei de ruletă. Puteţi plasa un pariu exterior punând numărul dorit de jetoane pe câmpul corespunzător de pe masă. Citiţi mai departe ca să aflaţi care sunt pariurile exterioare:

 • „Red” sau „Black” (Roşu sau Negru)– După cum spune şi numele, pariaţi ca rezultatul rotaţiei să fie un număr roşu sau negru. Numărul în sine nu contează. Acest pariu se plăteşte cu 1:1.
 • „Odd” sau „Even” (Impar sau Par)– Este la fel ca pariul anterior. Veţi paria ca rezultatul rotaţiei să fie un număr par sau impar. Culoarea nu contează, iar plata se face 1:1.
 • „High” sau „Low” (Mare sau Mic)– Dacă aţi pariat că bila va ajunge pe un număr cuprins între 19 şi 36, atunci aţi făcut un „High Bet”. Dacă pariaţi că bila va ajunge pe un număr cuprins între 1 şi 18, atunci aţi făcut un „Low Bet”. Şi acest pariu se plăteşte 1 la 1.
 • „Dozen Bets” (Pariuri de Duzină)– Pariaţi că dacă bila se va opri în prima, a doua sau a treia grupă de numere. Plata este 2 la 1.
 • Pariuri Interioare

Acestea sunt pariuri care se pot găsi în interiorul zonei de pariere. Pentru a plasa un pariu interior, trebuie să puneţi jetoanele pe câmpul corespunzător. Citiţi mai departe pentru a afla mai multe:

 • „Single Number Bets” (Pariuri Directe)– Un pariu pe un număr individual. Plata va fi de 35 la 1, dar şansele nu vor fi în favoarea dumneavoastră.
 • „Split Bets” (Pariuri Divizate)– Un pariu făcut pe două numere adiacente. Plata este 17 la 1.
 • „Street Bets” (Pariul Triplu)– Este un pariu pe trei numere. Dacă unul va fi rezultatul rotirii, atunci câştigaţi 11 la 1. 
 • „Corner Bets” (Pariuri de Colţ)– Acesta este un pariu pe patru numere care nu sunt toate pe aceeaşi linie, dar sunt învecinate. Plata este de 8 la 1.
 • „Line Bets” (Pariuri de Linie)– Este de asmenea posibil să plasaţi pariuri pe şase numere care formează două linii. Plata va fi 5 la 1.

După ce aţi citit şi aţi înţeles fiecare tip de pariu, va trebui să decideţi pe care le alegeţi pentru joc. Cel mai bun lucru este, să folosiţi pariurile care oferă cele mai mari şanse de câştig, precum pariurile exterioare, dar puteţi plasa şi pariuri mai bine plătitoare, dar ţineţi cont de faptul că şansele de câştig sunt mult mai mici.