Variatii Ruleta

Ruleta – un joc popular de Cazinou de o simplitate remarcabilă şi cu multiple variante de joc. Ruleta este un joc din familia celor de Cazinou şi este denumit după cuvântul din limba franceză care înseamnă „rotita”. Fiind un joc popular de Cazinou, Ruleta este faimoasă atât pentru simplitate cât şi pentru numeroasele variante disponibile pe care le oferă jucătorilor din întreaga lume, fie ei online sau în varianta tradiţională.casino-ghid-ruleta-variatii

Există două tipuri de jocuri de ruletă disponibile, şi anume varianta Ruleta Americană şi Ruleta Europeană. Ambele versiuni sunt identice în privinţa modului de joc, dar o mică diferenţă în construcţia roţii schimbă considerabil şansele de câştig. Este esenţială înţelegerea corectă a şanselor de câştig pentru fiecare variant a jocului.

Pentru a începe, oricine este interesat să joace Ruleta, indiferent de variantă, poate să aleagă să parieze pe un singur număr, pe o combinaţie de numere, să aleagă o culoare, cum ar fi roşu sau negru sau să parieze pe numerele pare sau impare. Varietatea opţiunilor de pariere este în mod evident unul dintre motivele pentru care jocul de Ruletă este atât de popular între jucătorii activi de Cazinou.

Principiul din spatele jocului de Ruletă are la bază riscul, cunoştinţele şi norocul. Desfăşurarea jocului este supravegheată de un crupier care învârte roata într-o direcţie şi aruncă bila specială în direcţia opusă pe o pistă circulară.

Masa de la Ruletă, roata şi bila se supun unor standarde specifice, iar desfăşurarea jocului se face după reguli strict definite.  Pe măsură ce bila pierde din viteză, aceasta se opreşte într-unul dintre buzunare, care sunt toate colorate şi numerotate.

Există mai multe păreri despre cum să se joace la Ruletă şi multe strategii care vă sfătuiesc cum să abordaţi jocul.

Cea mai celebră strategie la Ruletă este Martingale, care prevede parierea de sume similare şi creşterea mizei în cazul unei pierderi. În acest mod, jucătorii de Ruletă care respectă strategia vor avea un sold pozitiv după primul câştig contra casei. Desigur, această strategie depinde de suma de bani pe care jucătorul o posedă şi de variaţiile de pariere existente pentru acest joc.
Principalele variaţii regionale ale Ruletei sunt  versiunea Europeană şi Americană a jocului, cu 37 şi, respectiv, 38 de buzunare numerotate, însă toate versiunile sunt administrate de un crupier care dirijează jocul pe măsură ce se desfășoară.

Ruleta Americană

Ruleta Americană este defapt prima roată de ruletă înventată. Şi nu a fost inventată în America ci în Franţa, în timpul secolului al XVIII-lea. Prima roată de ruletă a utilizat două zerouri, care a oferit cazinoului un avantaj asupra jucătorilor.

Ruleta s-a răspândit apoi rapid în toată Europa şi a devenit jocul preferat al multora. Mai târziu a fost introdus şi în SUA de către coloniştii francezi şi englezi, unde a cucerit, de asemenea, jucătorii de cazino din acele timpuri. Motivul pentru care acest joc a fost numit Ruleta Americană a fost, că în Europa a început să fie populară o nouă versiune a jocului, cu o singură fantă 0, care a devenit cunoscută sub denumirea de Ruleta Europeană.

Acum, trebuie să reţinem un lucru esenţial atunci când jucăm Ruletă Americană, şi anume că oferă probabilităţi mai scăzute de câştig în comparaţie cu Ruleta Europeană. Acest lucru este cauzat de cele două zerouri de pe roată; prin urmare, dacă ambele versiuni sunt disponibile la un cazino, alegeţi întotdeauna Ruleta Europeană.

Ruleta Europeană

Ruleta Europeană a fost inventată de doi francezi, numiţi Francois şi Luis Blanc, care au decis să ofere jocuri de ruletă cu o singură fantă 0, pentru a atrage mai mulţi vizitatori în oraşul german de cazino, Hamburg.

Varianta cu un singur zero al jocului s-a dovedit a fi un succes enorm, şi tot mai multe cazinouri europene au decis să o adopte. În America, varianta cu două zerouri a fost deja foarte populară şi ca să poată fi deosebi cele două variante, varianta veche a ruletei a fost numită Ruletă Americană şi cea nouă, Ruleta Europeană.

Fapul că Ruleta Europeană are doar o singură fantă 0 pe roată înseamnă că, în această versiune, cazinoul are un avantaj mult mai mic asupra jucătorilor. Alegeţi întotdeauna Ruleta Europeană în locul Ruletei Americane.

Reguli Specifice Variantelor

Aceste tipuri de ruletă au, de asemenea, reguli specifice, care ar trebui învăţate, chiar dacă nu influenţează cu adevărat jocul într-un mod semnificativ. Citiţi mai jos.

  • Regula „En Prison”. În Ruleta Europeană, când bilele se opresc în fanta 0, jucătorul nu-şi va pierde pariul, doar că va conta pentru runda următoare. Dacă fanta 0 va fi lovită din nou, jucătorul va primii banii înapoi, fără a câştiga nimic. Reţineţi că această regulă este valabilă mai ales în cazinourile reale.
  • Regula „La Partage”. Este similara cu regula anterioară, doar că atunci când se atinge fanta 0, jucătorul va primi doar jumătate din suma pariată. Această regulă este folosită în Ruleta Europeană şi mai ales în cazinourile reale.
  • Regula „Surrender”. Este identică cu regula „La Partage”, doar că este folosită şi numită astfel doar la Ruleta Americană.

Ca un rezumat, vă vom dezvălui că avantajul casei la jocurile de Ruletă Americană este de 5.26% şi 2.7% la Ruleta Europeană.

După cum am menţionat mai sus, jucaţi întotdeauna Ruletă Europeană în loc de Ruletă Americană, deoarece ofera mult mai multe sanse de castig.