Ruleta Americana

Ruleta AmericanaÎn Statele Unite, ruleta franțuzească cu dublu zero a făcuta cunoscuta până în Mississippi din New Oleans și mai apoi spre partea vestică. A fost aici atât din cauza înșelăciunii extravagante a operatorilor și jucătorilor, în cele din urmă roata fiind plasată în partea de sus a tabelului, pentru a face posibilă prevenirea existenței unor obiecte ascunse la nivelul tablei sau roții .

Aspectul de pariuri a fost și el modificat, simplificându-se. Acest stil american a evoluat diferit față de cel original al ruletei franceze. Jocul american s-a dezvoltat pe diferite teritorii, unde a fost improvizat, în timp ce modelul jocului francez a evoluat cu stil  și libertate în Monte Carlo. Cu toate acestea, stilul american a fost simplificat atât de acțiune cât și de numerar, prin utilizarea unui singur zero, care domină acum în cele mai multe cazinouri din întreaga lume.

În prima parte a secolului douăzeci, orașele de cazino de notă erau reprezentate de Monte Carlo cu roata tradițională franceză cu un singur zero, și Las Vegas cu roata americană cu zero-ul dublu.

În America de Nord și Caraibe, roțile de ruletă aveau zero-ul dublu, și toate pariurile ( excepție făcând un pariu direct asupra lui zero selectat) se pierd în momentul în care zero dispare. Rezultatul este unul semnificativ, având cote mai scăzute  pentru cel care pariază. Probabil acesta desemnează un motiv pentru  care ruleta este mai puțin cunoscută în provincie, decât în alte părți alte lumii.

Pe roata ruletei americane există un total de 38 de buzunare roșii, celelalte 18 sunt negre ,în timp ce cele două zone înfățișate de 0 și 00 sunt verzi. Vorbind despre cele două sloturi, acestea sunt plasate la părțile opuse ale cilindrului, asemenea numerelor consecutive, de vreme ce nu există numere adiacente aceleiași culori. Prin urmare ,ceasul de monitorizare al ruletei americane arată astfel :0, 2, 14, 35, 23, 4, 16, 33, 21, 6, 18, 31, 19, 8, 12, 29, 25, 10, 27, 00, 1, 13, 36, 24, 3, 15, 34, 22, 5, 17, 32, 20, 7, 11, 30, 26, 9, 28.

Regulile sunt aceleași ca cele întâlnite la modelul european, singura diferență constă în faptul că  dublul zero are aceeași funcție ca și zero-ul simplu.

Unele cazinouri americane fac posibilă crearea unui pariu suplimentar, ce poartă numele de coșul pariului, care este trasat prin plasarea de jetoane în același fel pentru o linie de pariu pe partea exterioară a aceleia de separare între rândul zero și cel alături de 1, 2, 3. Acest pariu, normal plătește o cota de 6 la 1 pentru cei ce conferă cote mai rele decât oricare alt pariu de ruletă.

Știati că…?

O variație  a jocului este Ruleta California, care utilizează cărți, mai degrabă decât sloturi pentru ca numerele câștigătoare să fie alese. Aceasta versiune este concepută în așa fel încât să poată fi obținut în jurul legilor anti-jocurilor de noroc.

În 2012, o roată de la Rio Casino din Las Vegas ar fi lovit numarul 19 de sapte ori la rând. Șansele care sunt necesare ca un numar sa iasa de sapte ori la rand sunt de 3 miliarde la 1.

Toate acestea fiind spuse despre variantele cele mai cunoscute ale ruletei, speram sa va fi fost de ajutor pentru a putea decide ce tip v-i se potriveste cel mai bine stilului dumneavoastra de joc.