Zaruri

casino-ghid-zaruriCu toate acestea tot ce trebuie sa stiti este ca diferitele sectiuni ale mesei de joc corespund cu diferite pariuri pe care puteti sa le faceti de exemplu, (Pass Line, Come and Don’t Pass Bar). Cand reusiti sa invatati regulile de zaruri si diferitele tipuri de pariuri totul devine autoexplicativ.

Aspectul mesei de joc

Toate tabelele Craps au acelasi aspect, uniformitatea facand mai usor pentru jucatori sa inteleaga jocul. Mesele mari au acelasi aspect ca si mesele mici, cu exceptia ca sunt mai mari si au simetrie, pentru a permite jucatorilor sa joace pe fiecare parte a mesei.

Dealeri de Craps

Exista patru dealeri la o masa de zaruri: doi dealeri de baza, Pit Boss și Stickman. Dealerii de baza ia pariuri de la jucatori, Pit Boss gardienii / schimburi de jetoane si Stickman care colectează zarurile si citeste numerele.

Componentele mesei de joc

Pucul este discul mic, care are cuvinte On si Off de fiecare parte. Discul semnifica etapa jocului – ON pentru a semnifica, ca zarurile au fost aruncate. Pucul arata, de asemenea, nou-venitii la masa.

La masa vor fi intotdeauna patru zaruri cu toate ca se joaca doar cu doua zaruri, acest lucru ajutand sa faca jocul cat mai sigur. Zarurile sunt aruncate de „shooter” pentru intreaga runda de pariere.

Zonele de pariuri

Toate pariurile sunt marcate pe masa de Craps. Cand faceti un pariu dumneavoastra sau dealerul muta chips-uri in pozitie pe masa. De exemplu, linia Pass este locul unde puneti pariurile Pass Linie pentru rola Come Out si zona Come este locul unde plasati pariurile Come.

Sectiunea „Orice 7” este auto-explicativa, este in cazul in care ati pariat pe venirea unui 7 dupa aruncarea zarurilor. In mod similar, numerele de pe sectiunile de pe masa sunt folosite pentru pariuri singulare. Daca doriti sa pariati ca urmatoarea aruncare sa fie un 8, atunci puneti jetoanele pe care doriti sa le pariati pe numarul 8.

Zona intitulat „Any Craps” pur si simplu se refera la pariuri pe un numar de zaruri (2,3 sau 12). Acestea sunt numere pierzatoare pentru pariurile Pass linie si castigatoare pentru pariurile Do not Pass.

Masa si zarurile

Jocul de Craps este jucat pe o masa in forma dreptunghiulara cu pereti mici, captusiti in jurul ei. Se joaca cu un set de zaruri cu sase fete cu o precizie echilibrata. Zarurile sunt realizate dintr-un material plastic asemanator celulozei sau din celuloza. Fiecare parte a fiecărui zar are una sau mai multe puncte de la unu la sase. Combinatia de sase fete ale zarului fiecare cu un numar diferit, la care se adauga numarul de zaruri din joc, determina probabilitatile matematice ale numarului rezultat dupa aruncarea zarurilor. Laturile opuse ale zarurilor adunate trebuie sa faca un total de sapte (sase si unu, cinci si doi, patru si trei).

Jocul de baza

Shooter-ul, care sta la un capat al mesei, incepe de fiecare data jocul prin a face un pariu. El deschide pariul prin plasarea de jetoane sau bani pe anumita parte a mesei. Ceilalti jucatori pot paria pe shooter, impotriva lui sau fac pariuri proprii pe anumite rezultate ale zarurilor.

Odata ce toate pariurile sunt facute, shooter-ul care are zarurile le arunca pe masa pe lungimea ei dintr-o parte spre cealalta. El trebuie sa se asigure ca zarurile sunt aruncate destul de tare incat sa atinga marginea opusa a mesei si sa ricoseze inapoi pentru o mai buna rulare a acestora.

In momentul in care zarurile se opresc, dealer-ul citeste numarul rezultat. Acest numar extrem de important se bazează pe suma combinata a numerelor de pe suprafetele mai inalte ale zarurilor, si toate pariurile castigatoare sunt platite in mod corespunzator.

Aceste numere de pe zaruri determina, de asemenea, daca shooter-ul castiga, pierde, continua sa arunce zarurile sau pierde posesia zarurilor in favoarea altui shooter. Daca va castiga, el poate continua sa parieze si sa arunce zarurile sau el poate decide sa renunte la zaruri. Oricum, fiecare jucator, la rândul sau are sansa de a deveni shooter si sa arunce zarurile in incercarea de a gasi combinatia castigatoare.

Desi diferite varietati de craps sunt jucate in Europa, in special in Anglia, Franta si Monaco, Bank Craps in Las Vegas si New York, sunt versiunile cele mai jucate in cazinourile din America de Nord. Toate acestea folosesc machete special si usor de citit, si toate pariurile sunt facute impotriva casei.

Speram sa va fi ajutat sa va faceti o idee despre jocul de Craps.


Citeste mai mult

Zaruri Reguli

Zaruri Strategii

Zaruri Variatii